Multikultura i Turbina – turbo tribina predstavljaju: Multikulturalizam u glazbi – tribina i nastup Arieba Azhara u Močvari

Publika će imati priliku upoznati ili se prisjetiti umjetnika koji je rođen u Pakistanu, no velik je dio života proveo u Zagrebu. Svoju je karijeru započeo spontanim nastupima u pubovima nakon kojih su uslijedili i prvi profesionalni nastupi. Zainteresirao se za balkansku i romsku glazbu, ali i stari američki i britanski rock te blues i tradicionalnu irsku glazbu što je rezultiralo osnivanjem grupe Shamrock Rovers.

Ubrzo su se s dva snimljena albuma pozicionirali kao jedna od vodećih grupa zagrebačke alternativne scene. Nastupao je u Bosni i Hercegovini, Austriji, Njemačkoj, Americi, a osim pakistanske turneje, nastupao je na cijenjenim svjetskim festivalima poput World Performing Arts festivala u Lahoru te Lok Sanjh festivala u Indiji. 2010. godine zapjevao je na World stageu INmusic festivala.

Multikulturalizam je vrijednost koja je uvjet stabilnosti suvremenih europskih društava. Projekt „Multikulturalizam u glazbi“ promovira upravo te vrijednosti u suvremenoj Europi te publici omogućuje upoznavanje vrijednosti multikulturalizma kroz vlastiti doživljaj. U sklopu projekta nastupaju izvođači koji svoju glazbu stvaraju pod utjecajem raznih ne-europskih kultura te svojim porijeklom i kulturnim naslijeđem obogaćuju suvremenu glazbu.

Program u Močvari počinje u 21 sat. Na posebnoj će tribini u sklopu projekta dr. Goran Kardaš, profesor na Odsjeku za indologiju zagrebačkog Filozofskog fakulteta, održati kratko predavanje o islamskoj kulturi na indijskom potkontinentu. O tradiciji programa Multikultura i projektu „Multikulturalizmu u glazbi“ govorit će Zoran Marić, direktor INmusic festivala i programski voditelj projekta, dok će o sufizmu više reći sam izvođač Arieb Azhar. Posebno koncertno iskustvo Arieb će upotpuniti tumačenjem značenja i izvora pojedinih pjesama. Tribina i koncert besplatni su za sve posjetitelje.