Manu Chao La Ventura – 12. 09. 2013., Zagrebački velesajam

Sreća se u rujnu vraća u Hrvatsku – Manu Chao u sklopu turneje La Ventura dolazi u Zagreb! Koncert u organizaciji INmusic festivala i Multikulture održat će se 12. rujna na Zagrebačkom velesajmu.

Manu Chao zasigurno spada među izvođače čiji se koncert tijekom života mora doživjeti više puta. Hrvatska je dosad imala privilegiju čak tri puta ugostiti ovog sjajnog glazbenika što potvrđuje njegovu veliku povezanost s hrvatskom publikom. Tako je koncert u pulskoj Areni 2008. godine ostao zapamćen kao jedan od najboljih koncerata te godine, a posljednji koncert u maloj dvorani Doma sportova kao jedan od najintenzivnijih – oduševljena i sjajno raspoložena publika više od dva i pol sata zaglušujućim pjevanjem nije dopuštala kraj koncerta, a biseve na kraju više nitko nije ni mogao prebrojiti. Koncert tijekom kojeg se svaki posjetitelj u transu pozitivne plesne energije bez najmanje stanke nalazi od prve do posljednje sekunde, Manu priprema ponovno sa svojim tročlanim bendom (Madjid na gitari, Philippe Teboul na bubnjevima te Gambeat na bas gitari).

Manu Chao ili José-Manuel Thomas Arthur Chao iza sebe ima iznimno bogatu glazbenu karijeru. Početke je obilježio utjecaj britanske punk i rock scene, posebno bendova kao što su The Clash, The Jam i Dr. Feelgood. Svoju prvu grupu Hot Pants osnovao je 1980. godine, a legendarna Mano Negra nastala je 1987. Bend je postao popularan diljem svijeta, posebno u Južnoj Americi i Europi. Glazbeno šarenilo i inovativnost bili su gotovo zarazni, a dobre vibracije prenosile su se nevjerojatnom lakoćom. Nakon raspada grupe 1995. godine, Manu nastavlja samostalnu karijeru i niže samo uspjehe. Svoje pjesme izvodi na francuskom, španjolskom, engleskom i talijanskom, a često ih nekoliko kombinira u jednoj pjesmi.

Milijuni prodanih albuma, glazbene nagrade, odlično prihvaćene suradnje s umjetnicima i filmašima, neodoljiva mješavina sentimentalnih melodija, brzih ritmova, maštovitosti i beskrajne želje za stvaranjem i poboljšavanjem svijeta kroz glazbu postali su njegovi zaštitni znakovi. Svi detalji oko kupnje ulaznica za ovaj koncert bit će poznati uskoro. Manu Chao La Ventura sinonim je za izvrstan provod.