Kiril Džajkovski (Makedonija) – 07. 12. 2005., Aquarius, Zagreb

Kiril Džajkovski započeo je glazbenu karijeru u prvom makedonskom electro-pop sastavu Bastion, nastavio je svirajući klavijature u grupi Leb i sol, da bi danas postao najpopularniji autor glazbe za film i kazalište u Makedoniji. U tome mu je najviše pomogao fenomenalan uspjeh filma Balcancan, koji je samo u Makedoniji pogledalo rekordnih 120 tisuća gledatelja. Soundtrack Balcancan kritika naziva remek-djelom.

Darko Mitrevski, scenarist i režiser Balcancana, napisao je tekst za pjesmu Baba Zumbula, koju je otpjevao Vlada Divljan, glazbenik s kojim je Kiril u Australiji početkom devedesetih surađivao na studijskom projektu Aparatchicks. Kiril je pjesmu uglazbio u “elektro-Balkan beat” stilu, te je ta kompozicija začas postala ultimativni hit u Makedoniji. Na radiju 101 Baba Zumbula je, u samo tjedan dana, došla na drugo mjesto na top liste emisije Cener, te je za očekivati njeno daljnje uspinjanje.

Blla blla blla su formirani kao punk band 1988 godine. Nastupali su po klubovima u Skopju i Prištini, a jedan od najpoznatijih nastupa je onaj na NOVI ROCK Festivalu u Ljubljani 1990. Danas sviraju fuziju etna, rocka i jazz-a.