Panjabi MC (Velika Britanija) – 01. 05. 2003., SKUC-PAUK, Zagreb

Panjabi MC, DJ i producent iz Engleske, autor je najvećeg hita ove godine “Mundian To Bach Ke”. Iako je pjesma “Mundian To Bach Ke” već pet godina klupski hit, tek je reizdanje te stvari u siječnju 2003. izbacilo Panjabi MC-a u samu orbitu popularnosti.

Sam Panjabi MC, jedan od rijetkih poznatih azijskih DJ–a, bavi se elektronskom glazbom još od 1993. godine. Do sada je izdao šest albuma. Poznat je i pod imenom “PMC”, inspiraciju za svoju muziku crpi iz tradicionalnih bhangra ritmova, melodija i zvukova urbane okoline u kojoj živi. Najznačajniji je predstavnik Bhangra glazbe koja se temelji na drevnoj glazbi indijsko – pakistanske pokrajine Panjabi kojom se slavi proljeće. Iznimno je zanimljivo da je ta “ritualna”i izuzetno stara glazba izvršila tako velik utjecaj na mladu publiku, što samo potvrđuje univerzalnost kulture i najrazličitije kulturne utjecaje. Njegov hit “Mundian To Bach Ke”je već mjesecima na vrhovima svih top lista (MTV,VIVA, itd…).
Sam sebe PMC naziva “najvecim bhangra DJ–em na svijetu”, a na svakom svom nastupu pusti po jednu pjesmu koju nije puštao nikad ranije, niti će ju puštati nikad poslije tog nastupa.

Ovaj koncert u zajedničkoj organizaciji Multikulture i Studentskog centra bio je jedinstvena prilika da Zagreb dobije koncert trenutno aktualne svjetske zvijezde. Svi koji su se te večeri okupili u Pauku Panjabi MC priredio je dobru zabavu i solidan koncert uz neizostavno dobar support Ilka Čulića i Bass Culture Sound Systema.