Manu Chao La Ventura – 04. 04. 2011., Dom sportova, Zagreb

Na nedavno održanom koncertu Manu Chao La Ventura prikupljeno je ukupno 26 000 kuna od prodaje memorabilija, a sav taj prihod Manu Chao je odlučio darovati dječjem onkološkom odjelu KBC-a Rijeka.

U dogovoru s riječkom bolnicom, odlučeno je da se prikupljena sredstva ulože u kupnju monitora Criticare – aparata za nadzor životnih funkcija i time pokriju 70 % troškova tog uređaja. Bolnica već posjeduje nekoliko takvih monitora i stalno nadograđuje sustav, a u novom prostoru uspostavit će i centralnu jedinicu koja će moći istovremeno intenzivno nadzirati nekoliko pacijenata.

Ovim putem, Multikultura i INmusic festival kao organizatori koncerta zahvaljuju svim posjetiteljima koji su svojom kupnjom sudjelovali u opremanju dječjeg onkološkog odjela KBC-a Rijeka i time pripomogli njegovom lakšem radu.
 

————————————-

Multikultura i INmusic predstavljaju koncert MANU CHAO LA VENTURA, 4. travnja u MALOJ DVORANI DOMA SPORTOVA! Manu i njegov dvočlani prateći sastav posjetit će Zagreb u sklopu svoje turneje ‘La Ventura’.

Nakon sjajnog prethodnog koncerta održanog u pulskoj Areni, također u organizaciji Multikulture, koji je prema mnogima proglašen najboljim koncertom 2008. godine u Hrvatskoj, Manu Chao će ovoga puta održati koncert u maloj dvorani Doma sportova.

La Ventura je intiman, kolorističan set koji dakako sadržava i karakteristična obilježja njegova koncerta poput frenetičnog punk rocka, španjolske gitare i reggae prizvuka. Ono što Manu Chaoa čini omiljenim i zbog čega ga publika cijeni jesu uistinu iskreni nastupi – bez iznimke.

S3NGS PREDGRUPA MANU CHAOU

Aktivni od 2007., u posljednje četiri godine odradili su više od 70 koncerata diljem Hrvatske, BiH i Slovenije, izdali dva EP-a “Gledam Balkan s balkona” i “S čim da te lupim”, a prošle godine izašao je i njihov dugoočekivani album “Moderno trijezan” na nezavisnoj etiketi OSA. Zahvaljujući brzim ritmovima, kvalitetnim tekstovima i žestokom zvuku u kojem se osjete snažni utjecaji new wavea, rocka, punka te britanskog rocka šezdesetih, album je brzo zapeo za oko brojnim domaćim glazbenim kritičarima koji ne štede pohvale na račun benda. Dubravko Jagatić ih opisuje kao “bend u kojem leži budućnost hrvatskog rocka jer su uspjeli obuhvatiti u svojim pjesmama utjecaje globalnih i lokalnih rock veličina kao i svježinu čitave nove generacije mladih rokera koji grizu sve pred sobom kako bi pokazali što znaju i umiju “, Aleksandar Dragaš smatra da “zvuče upravo onako kako bi trebali zvučati suvremeni hrvatski rock-bendovi”, dok Zlatko Gall opisuje album na sljedeći način; “Čvrsta ritam sekcija, zvečeće i praskave gitare te sjajan vokal konstanta su albuma koji, pored odličnih žestica, nudi i zanimljive izlete.”

Ulaznice za koncert MANU CHAO LA VENTURA su rasprodane!