Kiril Džajkovski stiže sa Ghetto Priestom (ex-Asian Dub Foundation) – 03. 11. 2011., Aquarius, Zagreb

Nakon ovogodišnjih koncerata i turneje tijekom koje je Kiril Džajkovski gostovao u Njemačkoj, Poljskoj, Belgiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Luksemburgu, Srbiji i poslije točno 19 mjeseci, Kiril ponovo dolazi održati solo koncert u Zagrebu na starom mjestu gdje je i posljednji put imao rasprodani koncert. I ovog puta će Kiril održati samo jedan koncert, budući da dan ranije nastupa u Ljubljani, dok nakon Zagreba slijedi gostovanje u Estoniji.

Za zagrebački koncert koji je dio manje turneje Kiril će napustiti studio u kojem trenutno stvara glazbu za dva makedonska filma poznatih režisera Darka Mitrevskog («Treće poluvrijeme») i Aleksandra Popovskog («Balkan is not dead»).

Biografija:

Kiril je posljednjih godina opravdano stekao titulu “pionira balkanske elektronike”. Među njegovim radovima najpoznatija su solo izdanja u kojima spaja makedonski etno sa elektronikom. Danas je jedan od najuspješnijih i najcjenjenijih glazbenika (elektroničke glazbe) sa ovih prostora. Njegov jedinstveni stil koji podrazumijeva kombiniranje elektronike i makedonskog etna, u kojemu se mogu čuti glazbeni stilovi i utjecaji cijeloga Balkana, a datira još od devedesetih i otada uživa samo najbolje kritike. Kiril često surađuje sa drugim glazbenicima, pa tako se njegove stvari mogu, između ostalog, čuti i u brojnim kompilacijama (Bushwacka, Dreadzone, Danny Briottet -Renegade Soundwave, Nathan Coles i mnogi drugi).

Kiril je jedan od osnivača benda Bastion i jedan od članova legendarnog makedonskog benda Leb i sol. Osim navedenoga, Kiril se bavi i komponiranjem glazbe za film, TV i kazalište (‘Dust’- Milcho Manchevski, ‘The Great Water’- Ivo Trajkov / Best Soundtrack Award Valencia Film Festival 2005 /, Balcancan – Darko Mitrevski, ‘Shadows’ – Milcho Manchevski. kazalište: ‘Proud Flesh’ – Aleksandar Popovski / Best Music Award, Voydan Chernodrinski Theatre Festival 2001 /, suvremeni balet ‘La Capinera’, – Michele Merola  / Special Music Award, Purgatorije Mediterranean Theatre Festival 2007 i dr.).

www.kiril.com.mk

Ulaznice za koncert u pretprodaji u svim Aquarius Music Shopovima (Varšavska 13, Vlaška 44, Maksimirska 16) i Dirty Old Shopu (Tratinska 22) po cijeni od 90 kuna, dok će na ulazu kluba na dan koncerta cijena ulaznice iznositi 110 kuna. Ulaz je otvoren od 21 sat, a početak koncerta je u 22:00.