Bomba Estéreo na INmusic festivalu

Godine 2006., Bomba Estéreo izdali su svoj prvi album naziva “Vol.1”, na kojem je Simon započeo dugu i plodnu suradnju sa ženskim MC-jem Li Saumet. Nakon albuma “Vol.1” , Bomba Estéreo nastavili su rad u Sjedinjenim Državama, nastupili na LAMC-u (Latin Alternative Music Conference ), gdje su susreli Tomása Cookmana, utemeljitelja Nacional Records, s kojim su ugovorili izdavanje albuma.

Sve je bilo spremno za izdavanje drugog albuma “Estalla” (“Blow Up” u SAD-u ), koji je objavljen u Kolumbiji u rujnu 2008. godine, a predstavljen uživo s punom sastavom koji je uključivao Kikea Egúrrolau na bubnjevima, Juliána Salazara na gitari, Li kao pjevačicu i Simona na basu i produkciji.

U srpnju 2009. godine, Nacional Records objavljuje ” Blow Up” u SAD-u koji je pokupio sjajne recenzije glazbene kritike i zaradio međunarodno priznanje. Tog ljeta Bomba Estéreo nastupaju na njujorškom Bowery Ballroom i Central Park Summerstageu, dok je njihovu izvedbu New York Times opisao kao “raznobojnu i živahnu”. MTV ih je proglasio kao “najbolji novi bend na svijetu” 2010. godine, a između 2011. i 2012. Bomba Estéreo obišli su svijet sa svojom turnejom ” Estalla / Blow Up” i u isto vrijeme nastavljaju rad na trećem albumu “Elegancia Tropical”, koji je izdan u drugoj polovici 2012. godine. Novi album dobio je odlične kritike i od domaćih i međunarodnih medija te obožavatelja diljem svijeta.