Belgijski pustinjski rockeri Kel Assouf dolaze na OTP World stage INmusica #12!

Kel Assouf okupili su se 2006. godine u Bruxellesu oko nigerijskog glazbenika Anana Harouna. Nakon objavljivanja debitantskog albuma Tin Hinane 2010. godine, Anana je započeo suradnju s tuniškim producentom Sofyannom Ben Youssefom. Anana i Sofyann stvorili su jedinstven tradicionalno-moderan zvuk, istovremeno hipnotičan i “težak”. Uskoro su se skupini pridružili basist Mat Mirol, bubnjar Olivier Penu i pjevačica Toulou Kiki koja je zvuk Kel Assoufa obogatila za vitalan ženski element, tipičan za tuarešku kulturu.

Kel Assouf, što na jeziku saharskih nomada znači nostalgija i sin vječnosti, svoj identitet izgradili su oko dvije ideje: borbe protiv diskriminacije i promocije tuareške kulture. Kel Assouf na INmusicu #12 publici će predstaviti svoj novi studijski album Tikounen i rasplesasti sve pristune hipnotičkim spojem rocka i tradicionalnih afričkih ritmova.
Kel Assouf na dvanaesto izdanje INmusic festivala dolaze u sklopu ETEP projekta (European Talent Exchange Programme)koji promiče mobilnost europskih glazbenika i u sklopu kojega već godinama na INmusic festivalu gledamo neke od najperspektivnijih mladih europskih autora.Nastup grupe Kel Assouff dio je i višegodišnjeg ciklusa “Multikulturalizam u glazbi” koji već preko devetnaest godina kontinuirano u Hrvatskoj predstavlja world music glazbenike iz cijelog svijeta. Projekt “Multikulturalizam u glazbi” nastoji kroz glazbu zrcaliti univerzalizam u raznolikosti, ukazati na važnost kulturnih raznolikosti i njihovu nezamjenjivu ulogu u formiranju suvremenog društva i kulture.