ARHIVA :

Fanga

29.06.2012., Zagreb, Jarun, INmusic festival

Sastav Fanga osnovan je 2001. godine prema zajedničkom glazbenom konceptu repera Korba iz Burkine Faso i programera Sergea Amiana. Ovaj ključan bend suvremene world music scene čini osam članova s juga Francuske, čija glazba korijene vuče iz nigerijske i ganske tradicije. Njihova glazba mješavina je afrobeata, jazza i funka s izraženim utjecajima hip-hopa i elektronske glazbe.
više

Gogol Bordello

29.06.2012., Zagreb, Jarun, INmusic festival

Koga god zbunjivao naziv "Gogol Bordello", još će više biti zbunjen muzikom koju stvara ovaj bend; nešto što se opisuje kao "ukrajinsko-ciganski-punk-cabaret" osobit je stil ove multikulturalne skupine koja priča priču američkog imigranta. Gogol Bordello je geneza nove estetike koja upotpunjava prazninu i gradi most između istočnoeuropske, romske i zapadne kulture.
više

Iness Mezel

30.06.2012., Zagreb, Jarun, INmusic festival

Obdarena snažnim i odvažnim, a istovremeno nježnim i zavodljivim glasom, Iness Mezel je pjevačica i autorica čiji multikulturalni zvuk ujedinjuje funk, soul i jazz sa sjeverno-afričkim glazbenim stilovima, glazbom njenih korijena. Iness Mezel, čija je majka francusko-talijanskog podrijetla, a otac alžirac, provela je 7 godina djetinjstva u predgrađima Pariza prije nego se zajedno sa obitelji vratila u Alžir, a potom opet u Francusku gdje je stekla prve afinitete prema pop glazbi.
više

Tamikrest

30.06.2012., Zagreb, Jarun, INmusic festival

Jedan od izvođača na World Stageu ovogodišnjeg INmusic festivala, Tamikrest, stižu iz sjevernog Malija, a sakupili su se 2006. godine u području Kidala, svi članovi redom u ranim dvadesetim godinama. Sam naziv "Tamikrest" na Tamasheku znači "spajanje, savez ili budućnost".
više

Retro Stefson

30.06.2012., Zagreb, Jarun, INmusic festival

Naoružani su karizmatičnom pojavom i vrlo impresivnim spektrom pjesama, uvijek gurajući granice pop pjesama na kreativan i njima svojstven način. U rodnom Islandu već su velike zvijezde, rasprodaju koncertne dvorane i konstantno su prisutni u samom vrhu glazbenih ljestvica. U isto vrijeme osvajaju nove obožavatelje diljem Europe i dalje.... a tek su počeli!
više