ARHIVA :

KIRIL DŽAJKOVSKI

27.01.2010., Aquarius - Zagreb

Kiril se proslavio samostalnim albumima "Syntethic Theatre", "Homebound" i "Religion & Sex" na kojima kombinira makedonski etno i elektroniku te postao prominentno ime na međunarodnoj glazbenoj sceni. Uz to je poznat i kao skladatelj glazbe za film, televiziju i kazalište te kao osnivač sastava Bastion i nekadašnji član popularnog makedonskog sastava Leb i sol.
više

FANFARE CIOCARLIA

22.03.2010., klub Aquarius

Ne treba ih posebno predstavljati jer najbrzi romski trubaci Fanfare Ciocarlia dobro su znani gosti zagrebacke publike. Svako gostovanje najbrzih trubaca na svijetu u hrvatskim krajevima poznato je po urnebesnoj festi i nezaboravnoj atmosferi, te da njihove koncerte pohodi publika najrazlicitijih mogucih glazbenih ukusa. Kada zasvira "najdivljiji" puhacki sastav na svijetu koji dolazi iz udaljenog kutka Rumunjske, nitko ne ostaje ravnodusan.
više

Femi Kuti & The Positive Force

16.04.2010., klub Aquarius

Ovom turnejom, u sklopu koje će posjetiti i Zagreb, Femi Kuti obilježava 50 godina neovisnosti Nigerije i 10 godina postojanja "New African Shrinea". U Zagreb stiže nakon druge nominacije za Grammy - njegov je posljednji album "Day by Day" nominiran u kategoriji "Best Contemporary World Music Album" 2009. godine, dok je prvu nominaciju zaradio još 2003. godine sa albumom "Fight To Win". 'No friend of Government' Femi Kuti dolazi zagrijati atmosferu u petak, 16.04.2010. u zagrebačkom klubu Aquarius.
više

Tribina Multikulture: Kavkaski mitovi i legende o Nartima i tradicionalna kultura Čerkeza

12.05.2010. Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića

U srijedu, 12. svibnja u 20:30 sati održat će se tribina Multikulture. Tema tribine je: "Kavkaski mitovi i legende o Nartima i tradicionalna kultura Čerkeza". Tribine vodi i uređuje Bojan Glavašević, a predavat će Ranko Matasović.
više