ARHIVA :

ORCHESTRA BAOBAB

22.03.2009., Aquarius - Zagreb

Orchestra Baobab (u početku Orchestre du Bawobab - nazvani prema noćnom klubu u glavnom gradu Dakaru) bili su prvi sastav koji su sedamdesetih godina prošlog stoljeća ujedinili zapadnoafričke i kubanske glazbene stilove u jedinstvenu cjelinu.
više

Tribina: Genova - kompleksan, anarhičan i pobožan grad

22.10.2009., Filozofski fakultet u Zagrebu

Prezentacija Genove; predavač Luigi Pesce. Ime Genova dolazi od Ianua: vrata. Geografija isklesana u kamenu i soli - s planinama na sjeveru i morem na jugu - s vremenom je pogodovala razvoju jedne od najvećih luka svijet otvarajući grad prema Mediteranu.
više

OUMOU SANGARE

2.11.2009. KD Vatroslav Lisinski

Oumou Sangare postala je pjevačka zvijezda već u dobi od 21 godine. Od ranog djetinjstva počela se baviti pjevanjem, a prvi uspjeh doživjela je sa svojim albumom prvijencem "Moussoulu" ("Žene"), koji je prodan u 200 000 primjeraka u Africi. Album prije svega govori o pravima žena, i donio joj je popularnost prvo u Maliju, a zatim i šire.
više

TINARIWEN (Mali)

10.11. 2009., klub Aquarius

Tinariwen su gostovali na svim relevantnim glazbenim festivalima, uključujući i INmusic festival 2007. godine, a 2010. godine će ponovno gostovati na Glastonbury festivalu. U Zagrebu će svoj novi album predstaviti 10. studenog 2009. u klubu Aquarius.
više

JUSTIN ADAMS & JULDEH CAMARA

07.12.2009., Klub Aquarius, Zagreb

Gitarist i suradnik Roberta Planta - Justin Adams i majstor afričkog ritija Juldeh Camara predstavljaju "Soul Science", album nagrađen BBC-jevom nagradom "World Music Award for Culture Crossing 2008".
više

Tribina: Vrline Imperija između kapitala i terora

10.12.2009. Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića

U četvrtak, 10. prosinca u 20 sati održala se tribina Multikulture na temu: "Vrline Imperija između kapitala i terora". Tribine vodi i uređuje Bojan Glavašević, a predavao je Boris Gunjević.
više

ARIEB & THE SHAMROCK ROVERS

23.12.2009., Aquarius - Zagreb

Shamrock Rovers je grupa koja je izvodila tradicionalnu irsku glazbu a osnovali su je Johnny, Kruno i Arieb sredinom 90-ih. Tijekom nekoliko početnih burnih godina praćenih čestim promjenama sastava, odličnom zabavom i nizom zanimljivih koncerata Shamrock Rovers postajali su jedna od vodećih grupa alternativne scene u Zagrebu.
više