ARHIVA :

KAL (Srbija)

23/01/07, Aquarius-Zagreb

Beogradski sastav koji nosi status najveće urbane romske atrakcije, sastav koji je dosegao prvo mjesto na listi World Music Charts Europe, jedan od rijetkih romskih sastava koji se okrenuo urbanom (rock) zvuku.
više

Femi Kuti (Nigerija)

01/03/07, Aquarius-Zagreb

Glavni predstavnik afro-beata, nominiran za prestižnu nagradu Grammy za najbolji World Music album "Fight to win", dobitnik All Africa Music Awards nagrade za najboljeg muškog izvođača i najbolju pjesmu "Beng Beng Beng", saksofonist i politički aktivist; "Jedan od istinskih divova afričke glazbe" (Q Magazine).
više

Tinariwen (Mali)

11/03/07, Aquarius-Zagreb

Sastav Tinariwen oformio se 1982. godine u Gadafijevom izbjegličkom kampu za tuareške pobunjenike. Naziv Tinariwen na jeziku Touarega Tamashek znači "prazni prostori", a opisuje njihov dom; beskrajne pustinje Sahare.
više

Fanfare Ciocarlia (Rumunjska)

13/03/07, Aquarius-Zagreb

Dvanaesteročlani romski puhački sastav, dobro poznat hrvatskoj publici, već godinama ima rasprodane europske i svjetske turneje koje obuhvaćaju sve svjetske metropole, dobili su prestižnu nagradu Radija BBC3 Planet Award 2006 u kategoriji najboljeg europskog izvođača i slove za najbrže trubače na svijetu.
više

Ladysmith Black Mambazo (Južnoafrička republika)

03/04/07, Lisinski-Zagreb

Južnoafričko glazbeno čudo sa 40 izdanih albuma, 6 milijuna prodanih ploča, dobitnici prestižne nagrade Grammy. Svijet ih je prozvao kulturnim ambasadorima Južnoafričke Republike. Djeluju već preko trideset godina na svjetskoj glazbenoj sceni, formirali su se ranih šezdesetih godina pod vodstvom tadašnjeg farmera Josepha Shabalale.
više

Susana Baca (Peru)

03/04/07, Aquarius-Zagreb

Susana Baca rođena je u Limi, a odrasla u malom ribarskom gradiću Chorrillos. Sa majkom plesačicom i ocem lokalnim glazbenikom počela je, kao i njena starija braća, već od malih nogu plesati i pjevati. U samom početku bilo je teško je bilo naći zainteresirane izdavače za njenu glazbu, dijelom i zbog toga sto je pripadnica crnačke manjine Perua i pjeva "crnu glazbu", tako da se Susana glazbom bori za priznavanje prava crnačke manjine u Peruu.
više

Hinoki-ya (Japan)

01/07/07, Aquarius-Zagreb

Japanski sastav Hinoki-ya formirao se 1998. godine, a čine ga 5 do 6 glazbenika. Njihov instrumentarij uključuje japansku Shinobue flautu (vrlo visoka i prodorna zvuka, izrađena od bambusa), te instrumente poput gitare, basa i harmonike koje uglavnom koristi zapadnjačka glazba, a sve je popraćeno vrlo prepoznatljivim japanskim ritmom naziva taiko (što na japanskom znaci bubanj, odnosno veliki bubanj u etimološkom značenju).
više