ARHIVA :

Whirling Dervishes (Turska)

16/01/05, KD Lisinski-Zagreb

Na koncertu u Zagrebu nastupilo je 35 derviša što je jedinstvena prilika publici vidjeti islamske mistike prilikom izvedbe cjelovitog Sema ceremonijala.
više

Za Ondekoza (Japan)

30 & 31/01/05, KD Lisinski- Zagreb

Trčati, bubnjati i plesati zemljom moto je skupine Za Ondekoza, skupine čiji se nastup bazira na logici "Sogakuron", učenju da su trčanje i glazba jedno. Njihov je nastup najbolje nazvati dramom i energijom života. Instrumenti na kojima sviraju su tradicionalni japanski instrumenti; nekoliko vrsta taiko bubnjeva (uključujući 400 kg težak veliki bubanj čiji je promjer 1,5 m), flaute od bambusa, različite udaraljke, zvona.
više

Maria T feat. Balanescu Quartet (Rumunjska)

01/03/05, Lisinski-Zagreb

Balanescu Quartet je sa svojim glazbenim i multimedijalnim Maria Tanase projektom nastupio u koncertnoj dvorani Lisinski u Zagrebu 01. ožujka 2005. godine. Izvodili su tradicionalnu glazbu rumunjske Edit Piaf, folk dive Marije Tanase praćenu umjetničkim video projekcijama.
više

Omara Portuondo (Kuba)

13/03/05, KD Lisinski-Zagreb

Najslavnija kubanska ženska pjevačka zvijezda Omara Portuondo nastupom u Lisinskom 13. ožujka 2005. godine u pedesetoj godini pjevačke karijere promovirala je novi album Flor De Amor.
više

Cesaria Evora (Capo Verde)

10 & 11/04/05, KD Lisinski-Zagreb

Cesaria Evora, bosonoga kraljica morne i vlasnica desetaka nagrađivanih albuma, zvucima sa svoga novog albuma, Voz d'amor, nagrađenog Grammyjem, ponovno je zavela hrvatsku publiku 10. i 11. travnja u Koncertnoj dvorani Lisinski.
više

Tinariwen (Mali)

19/04/05, Aquarius-Zagreb

Kombinacija zvuka gitara i tuareških ritmova stvorila je pustinjski blues zbog kojeg zapadna kritika Tinariwen uspoređuje s Rolling Stonesima, Jimmy Hendrixom, White Stripesima, The Whom, Grateful Deadom.
više

Faared Ayaz Qawwal (Pakistan)

15/05/05, KD Lisinski-Zagreb

Pakistanski sastav Faared Ayaz Qawwal na koncertu u Lisinskom 15. svibnja 2005., hrvatsku je publiku ponovno natjerao na ovacije sufijskoj qawwali glazbi.
više

Mory Kante (Gvineja)

05/06/05, KD Lisinski - Zagreb

Tvorac čuvenog hita Yeke, yeke i jedan od najvećih afričkih glazbenika predstavio je hrvatskoj publici svoj novi akustični album Sabou.
više

Afro Cuban All Stars (Kuba)

26/07/05, Prokurative-Split

Šesnaesteročlani sastav Afro-Cuban All Stars velikog Juana de Marcosa, koji je stvarao projekt Buena Vista Social Club i svijet upoznao s velikanima poput Rubena Gonzalesa i Ibrahima Ferrera, došao je u prekrasan ambijent splitskih Prokurativa unijeti duh Kube i predstaviti nam svoj novi album Step Forward.
više

Misia (Portugal)

20/11/05, HNK- Zagreb

Ferrero Rocher i Multikultura predstavili su najveću zvijezdu portugalske fado glazbe. Misia je gostovala u ekskluzivnom prostoru Hrvatskog narodnog kazališta gdje je predstavila svoj novi album Drama Box.
više

Kiril Džajkovski (Makedonija)

07/12/05, Aquarius-Zagreb

Kiril Džajkovski započeo je glazbenu karijeru u prvom makedonskom electro-pop sastavu Bastion, nastavio je svirajući klavijature u grupi Leb i sol, da bi danas postao najpopularniji autor glazbe za film i kazalište u Makedoniji.
više