ARHIVA :

Istanbul Oriental Ensemble (Turska)

05/03/03, KINO SC - Zagreb

Istanbul Oriental Ensemble predvođen svjetski poznatim multi-instrumentalistom Burhanom Öçalom osnovani su 1991. godine. Sastav čini još pet vrhunskih romskih virtuoza koji izvode glazbu koja se temelji na tradiciji romske i sufističke glazbe Istanbula. Trenutačno su najpoznatiji turski world music sastav.
više

Dani kulture Roma

17/03 – 08/04/03, Zagreb

Projektom Dani kulture Roma želimo nizom kulturnih događanja djelovati protiv predrasuda prema romima, promovirati prava Roma upoznavajući većinsko stanovništvo sa stvaralaštvom Roma, izvršiti utjecaj na centre odlučivanja za poboljšanjem položaja Roma u društvu, te poticati stvaralaštvo i odgovornost kod Roma.
više

Fanfare Ciocarlia (Rumunjska)

17/03/03, SKUC – PAUK

Grupa Fanfare Ciocarlia trenutno je najpopularniji i najcjenjeniji romski puhački sastav. Sastoji se od 12 glazbenika, najbrži su trubači na svijetu – sviraju 200 bpm.
više

Taraf de Haidouks (Rumunjska)

29/03/03, KD Vatroslav Lisinski

Taraf de Haidouks su najznačajniji i najslavniji romski sastav na svijetu. Dobitnici su nagrade Radija BBC 3 za najboljeg europskog world music izvođača u 2002. godini.
više

CIKLUS Bivše kolonijalne sile: Velika Britanija

11/04 & 12/04/03, Zagreb - Pula

Projekt je predstavljem tribinom "Kulturna različitost u V. Britaniji" i koncertom jedne od najpoznatijih britanskih skupina "Trans Global Undergroud". Ovim se programom tematizira problem kulturne različitosti kao posljedice kolonijalizma, a cilj mu je između ostalog, ukazati na veliku važnost umjetnosti u izgradnji suživota i povjerenja. Program je predstavljen u Zagrebu i Puli.
više

Trans Global Underground (Velika Britanija)

11/04/03, SKUC – PAUK

Transglobal Underground je jedan od najcjenjenijih britanskih sastava. Osnovali su ih Alex Kasiek, Tax D i Hamid Mantu. Do sada su izdali šest albuma. Početak njihovog djelovanja je u ranim devedesetima kada 1993. godine izdaju prvi album “Dreams of 100 Nations” za diskografsku kuću Nation Records
više

Panjabi MC (Velika Britanija)

01/05/03, SKUC – PAUK

Panjabi MC, dj i producent iz Engleske, autor je najvećeg hita ove godine "Mundian To Bach Ke". Iako je pjesma “Mundian To Bach Ke” već pet godina klupski hit, tek je reizdanje te stvari u siječnju 2003. izbacilo Panjabi MC-a u samu orbitu popularnosti.
više

Sufizam - Islamski misticizam

12/05/03, Zagreb

Nakon godinu i pol dana konačno smo uspjeli realizirati ovaj projekt. Projekt se održao u Zagrebu i Rijeci.
više

Rizwan – Muazzam Qawwali (Pakistan)

12/05/03, KD Vatroslav Lisinski

Rizwan – Muazzam Qawwali čine dva vodeća pjevača (Rizwan i Muazzam), pet pratećih pjevača koji vode zborni odgovor i pljeskanje rukama, dva svirača harmonija i svirač table. Pjesme izvode u tradicionalnom qawwali stilu – sjedeći na podu, što ih približava Bogu.
više

Multikultura Festival

31/07 - 02/08/03, Rovinj

Multikultura Vam predstavlja drugi po redu Multikultura Festival - festival kulture i tolerancije, u Rovinju od 31.07. do 02.08. 2003. godine.
više